Takeprofit of trailing stop, wanneer gebruiken we welke?

Enerzijds horen traders dat ze winsten moeten nemen en anderzijds horen we dat we winsten moeten laten lopen. Dat kan verwarrend zijn want wanneer kun je nu het beste je winsten laten lopen en wanneer pak je je winst? Of moet je juist beide combineren? Welke strategie je ook hanteert, ze vormen het belangrijkste aspect van je tradingsplan: de exit strategie

Take profit

TakeprofitEen take profit niveau stellen we in om onze winsten op een vooraf gedefinieerd koersniveau te verzilveren. Dat kan zijn omdat we vanaf dat niveau geen vertrouwen meer hebben dat de koersen blijven verder stijgen. Bijvoorbeeld bij een weerstand of een psychologisch koersniveau. Het kan ook zijn we het take profit niveau instellen op basis van gevoel, een bepaald doel dat we willen bereiken of een berekening op basis van het initiële risico dat we hebben genomen. Vooral scalpers, countertraders en range traders doen er slim aan om een take profit niveau in te stellen. Deze traders maken gebruik intensief gebruik van weerstanden en steunen. Omdat ze erop vertrouwen dat koersen vanaf deze niveau zullen terugvallen of opveren is er geen reden meer om te blijven zitten. Sterker nog, hoe langer ze blijven zitten des te sneller de winsten verdampen. Ze gaan ook vaak tegen een trend in. Als ze zouden werken met een trailing stop zullen ze te vaak hun winsten zien verdampen omdat ze niet met de trend meegaan.

Trailing stop

Trailing stopBij een trailing stop hebben we een dynamische stoploss. Deze stoploss beweegt mee met de koers. De stoploss beweegt alleen mee als we winst maken en blijft liggen als de koers tegen onze positie keert. We kunnen dus oneindig lang in onze positie behouden zolang de koers maar in de door ons gewenste richting gaat.Vooral trendtraders doen er slim aan om gebruik te maken van een stoploss die meebeweegt en winsten laat oplopen zoals een trailing stop. Trendtraders willen graag zo lang mogelijk in een positie blijven zitten en hun winsten zoveel mogelijk laten oplopen. Zijn zij er dan niet bang voor dat koersen tegen zich keren de een weerstand of steun vraag je je misschien af? Een trendtrader maakt over het algemeen ook vaak verlies. Alleen zijn deze verliezen klein in vergelijking met de keren dat trendtraders lang kunnen blijven zitten. Sommige trends gaan oneindig lang door en een echte trendtrader vertrouwt erop ook deze trades te zullen maken. Om de positie niet vroegtijdig en onnodig af te breken stelt de trendtrader over het algemeen geen takprofit niveau in. Over het algemeen vertrouwt de trendtrader erop dat weerstanden gebroken worden.Zowel de winsten als de verliezen worden geïncasseerd als de stoploss wordt geraakt.

Forex Strategie

Welke exit strategie het meeste rendement op levert hang sterk af van de persoonlijkheid van de trader en zijn strategie. denk altijd goed na over je exit strategie. Posities op een goede manier sluiten vormt het hart van een succesvol tradingsplan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *