TURN THE ODDS–> met deze exit strategie!

Misschien ken je deze statistische gegevens wel: 90/90/90. Het staat voor retail traders waarvan 90% in 90 dagen 90% van hun kapitaal verliezen. Dat heeft tal van oorzaken: van een slechte broker tot onvoldoende kapitaal. Toch is er één reden die er met kop en schouders bovenuit steekt: het maken van grote verliezen en boeken kleine winsten. Op deze wijze verliest iedereen op termijn zijn geld. Hoe kunnen we hier een draai aangeven en ons aansluiten bij de 10% die wel succesvol is in de Forexmarkt? Het antwoord: een goede exit strategie waarvan de Candle Trailing Stop tot één van de allerbeste behoort.

Candle trailing stop

WAT IS EEN CANDLE TRAILING STOP?

Met een Candle Trailing Stop plaats je de stoploss een onder of boven een van te voren vastgesteld aantal candles of barren. Dit kunnen alle denkbare timeframes zijn, van minuut candles tot week candles. Deze exitstrategie kan gebruikt worden voor zowel short gaan (verkopen) als long gaan (kopen). In bovenstaande afbeelding is deze vastgesteld op drie candles en zien we een grafiek met dag candles. De stoploss kan pas verplaatst worden nadat de bar helemaal is afgerond. Bij het openen van de short positie hebben we de stoploss een paar pips boven de top geplaatst, zie de nul. Iedere dag checken we aan het einde van de dag (voltooing van de dagbar!) of de stoploss nog op het hoogste punt van de laatste drie barren staat. Is dat niet het geval? Dan mogen we de stoploss verlagen naar een paar pips boven het hoogste punt van de afgelopen drie candles of barren. We zien bij één tot en met acht dat de stoploss steeds wordt verplaatst totdat de koers zich tegen onze positie keert en de koers bij nummer acht de stoploss raakt.

Het toepassen van de Candle Trail strategie betekent dat winsten oplopen terwijl verliezen door het ‘trailen’ van de stoploss worden verkleint.

Deze strategie lijkt misschien sterk op de ‘gewone’ trailing stop maar schijn bedriegt. De trailing stop, die op een vastgesteld aantal punten of pips meebeweegt, houdt geen enkele rekening met de toppen (in het geval van short gaan) of  bodems (long gaan). Daarnaast houdt bepaalt de lengte van de barren ook waar de stoploss geplaatst wordt. Hierdoor houdt de Candle stop ook sterk rekening met de volatiliteit.

VOORDELEN CANDLE TRAILING STOP

  • Laat winsten oplopen
  • Verplaatsen Stoploss beperkt de verliezen
  • Strategische plaatsing Stoploss (houdt rekening met de toppen en bodems)
  • Houdt rekening met de volatiliteit

WANNEER WERKT DIT GOED EN WANNEER MINDER?

De kunst van het traden zit voor het grootste gedeelte in de exitstrategie. Het sluiten van een positie vormt je resultaat. De Candle Trailing Stop werkt minder goed in zijwaartse markten en juist erg goed bij trends en breakouts. Deze strategie is een onderdeel van een exitstrategie. Combineer je deze strategie met een goede entry strategy, goed risicomangemment, compounding interest en zeg de 90/90/90 groep vaarwel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *